2 Wielers Hensels

Ombouwsets

Wij verkopen en monteren elektrische fiets ombouwsets.
Met onze elektrische fiets ombouwsets kunt u prima zelf uw fiets elektrisch maken, maar wij doen het ook graag voor u


Ombouwsets

Is mijn fiets geschikt om te worden omgebouwd?

Ja, onze ombouwset kan in bijna iedere fiets worden ingebouwd. Kom gerust even langs en wij kunnen u vertellen of het kan. Een ombouwpakket 11 AH kost 800.00 .

Hoeveel kilometer kan ik afleggen op een volle accu?

Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische fiets is de afstand die u op een volle accu kunt afleggen, wat ook wel de actieradius wordt genoemd. De actieradius van uw elektrische fiets wordt bepaald door het vermogen en de capaciteit van de accu. Hoe groter de accu-capaciteit, hoe meer kilometers u kunt afleggen op een volle accu. Daarom leveren we u een krachtige 36V 11AH Lithium Ion accu met een capaciteit van 360 Watt/Uur. Dit is stukken krachtiger dan gebruikelijk. Ter vergelijk, de Sparta Ion accu heeft een capaciteit van 240 Watt/Uur, en is dus 50% minder krachtig dan een ombouwset van ons.We kunnen zelfs een set leveren van 36v 16AHmet  Lithium Ion accu met een capaciteit van 575 Watt/Uur  maar dan moet de frame stabiel zijn de accu is namelijk een stuk zwaarder.

Bij gemiddelde trapondersteuning vertaalt dit zich in een actieradius tussen de 50 tot 80 kilometer bij 36v 11AH. De 36V 16AH gaat tussen de 100 en 130km . De exacte actieradius is afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning en omgevingsfactoren zoals weersomstandigheden, soort wegdek en het totaalgewicht van uw fiets en lichaamsgewicht. 


Om te voldoen aan wettelijke richtlijnen is de trapondersteuning begrensd tot 25 km/h. Boven de 25 km/h wordt de ondersteuning automatisch verminderd en trapt u eventueel op eigen kracht harder.Hoe snel gaat de ombouwset?

Hoe installeer ik de ombouwset?

Het ombouwen van uw fiets tot elektrische fiets is goed of zelf te doen. De ombouwset leveren wij met een uitgebreide installatiehandleiding. Hierin wordt stap voor stap de installatie uitgelegd. Daarnaast staan wij ook voor u klaar om de ombouwset op onze locatie in te bouwen. Voor een gering bedrag van 150 euro bent u er zo van verzekerd dat uw fiets perfect wordt omgebouwd tot elektrische fiets!

Hoe bewaar ik de ombouwset?

Als u voor langere tijd (een maand of meer) uw fiets niet gebruikt, dan raden wij u aan de accu te bewaren met zo'n 40% energie-inhoud. Verwijder de accu uit uw elektrische fiets en bewaar de accu op een droge en schone plaats op kamertemperatuur (5 tot 25°C). Bewaart u de accu voor een langere tijd, koppel de accu dan maandelijks een half uur tot uur aan de oplader. Zo zorgt u ervoor dat de accu de beste conditie bewaart en zorgt voor een optimale levensduur. Wilt u de elektrische fiets accu weer gaan gebruiken? Laad de accu dan eerst weer volledig op. Voorkom dat uw accu volledig wordt ontladen (naar 0%). Op de accu of display kunt u aflezen hoe vol uw accu nog is. Beiden geven aan wanneer de accu het kritische nulpunt bereikt, dat is onder het laatste streepje / LED-lampje.

Is een kentekenplaatje of verzekering nodig?

Nee, voorheen was het verplicht een WA-verzekering af te sluiten. De wetgeving is echter veranderd en bepaalt dat verzekeren niet nodig is zolang de trapondersteuning niet meer dan 250W vermogen levert en alleen als u zelf mee blijft trappen. Er zijn ook elektrische fietsen waarbij u niet hoeft mee te trappen. Dit wordt echter door de overheid gezien als een snorfiets. Voor snorfietsen is het verplicht een kentekenplaat te hebben en de fiets WA te verzekeren. Wanneer u onze ebike-kit op uw fiets gemonteerd heeft, is het dus niet nodig om de fiets extra te verzekeren.

Waar zit de mini hulpmotor?

De kleine elektromotor zit verwerkt in de naaf van uw nieuwe voorwiel. Doordat deze zeer klein van formaat is, is de wielnaaf amper te onderscheiden van een normale fietswielnaaf.

Wat is het voordeel van een mini motor?

De naam zegt het al, het is een compacte en licht van gewicht elektromotor (circa 2,5 kg). Hierdoor is het voorwiel nauwelijks te onderscheiden van een normaal fietswiel. Het lichte gewicht van de hulpmotor zorgt ervoor dat de motor nauwelijks voelbaar is en de fiets prettig blijft sturen. De borstelloze techniek van de motor zorgt voor veel toeren en trekkracht en daardoor een krachtige trapondersteuning.

Kan ik ook zonder trapondersteuning fietsen?

Ja, u kunt de trapondersteuning volledig aan- en uitzetten. Dit kan zowel via de display als met behulp van de aan/uit schakelaar. Als u op plaats van bestemming bent aangekomen en stopt met fietsen, dan raden wij u aan het systeem uit te schakelen met behulp van de aan/uit schakelaar. Op deze manier is de hulpmotor volledig uitgeschakeld en zal ook het systeem verder ook geen energie verbruiken.

Tevens zijn onze motoren voorzien van een volledige vrijloop, dat wil zeggen dat als u zonder ondersteuning fietst, dat de fiets net zo soepel fietst als dat ie eerst ook deed.

Maakt de hulpmotor veel lawaai?

Onze hulpmotor is voorzien van een dikke behuizing en is op snelheid zo goed als geruisloos. Bij intensieve belasting van de motor, zoals bij heuvel op of bij volle ondersteuning (high) bij wegfietsen, kunt u de motor wellicht iets horen.

Wat is het voordeel van voorwiel- of achterwielaandrijving?

Hoewel de meningen onder de experts verdeeld zijn, geeft het overgrote deel de voorkeur aan voorwiel aangedreven elektrische fietsen. De motor in het voorwiel zorgt voor een betere gewichtsverdeling (motor voor, uw gewicht in het midden van de fiets, de versnellingen en uw bagage achter) en tweewiel aandrijving (voorwiel d.m.v. elektromotor en het achterwiel door uzelf). Hierdoor stuurt de fiets prettiger de bochten door en is deze beter manoeuvreerbaar.

Een ander groot voordeel van onze ombouwset is dat een voorwiel gemakkelijker te vervangen is dan een achterwiel. Het eruit halen van het achterwiel betekent losmaken van de ketting, derailleur (versnellingen) en achterrem, terwijl een voorwiel met het losmaken van twee moeren is geklaard.

Wordt de motor remonderbreker standaard meegeleverd?

Ja, de remonderbreker wordt standaard meegeleverd. Diverse leveranciers bieden de motoronderbreker als optie tegen meerprijs aan. Bij ons is dit onderdeel standaard, omdat wij een goed remsysteem van levensbelang vinden. De elektronische remonderbreker wordt geplaatst op uw bestaande remmen en onderbreekt direct de elektromotor wanneer u de remmen inknijpt

Hoe laad ik de Li-Ion accu op?

De oplaadbare accu kunt u met behulp van een normaal stopcontact opladen. De accu van onze e-bike ombouwset is afneembaar. Dit is een groot voordeel ten opzichte van elektrische fietsen waarbij de accu zit ingebouwd in het frame, zoals dat bij modellen van Sparta, Batavus en Koga Miyata het geval is. Bij een ingebouwde accu zal de gehele fiets in de buurt van een stopcontact geplaatst moeten worden om op te laden, en een stopcontact is lang niet altijd in een schuur of fietsenstalling aanwezig. De ombouwset van ons is dan ook voorzien van een afneembare accu. De accu kunt u uit de bagagedrager halen en thuis, onderweg of op kantoor opladen met behulp van de meegeleverde acculader.

Hoelang duurt opladen van de accu?

Het opladen van leeg naar volle accu neemt ongeveer vijf uur in beslag het 16Ah paket 8u . De lader is voorzien van een beveiliging zodat de accu niet overbelast kan worden tijdens het laadproces

Wat is de levensduur van een Li-Ion accu?

Een accu is een verbruiksartikel. Het aantal oplaadmomenten en de wijze van gebruik bepalen de levensduur van de accu. Onder normaal gebruik kan de accu ongeveer 500 keer worden opgeladen.

Wat is de capaciteit (Volt, Ah, Wattuur) van een accu?

Fabrikanten van de beste elektrische fietsen drukken de accu capaciteit vaak uit in Ampere. Zo zult u vaak '10Ah' in foldertjes tegenkomen. Ampere zegt echter niets over de totale accu-capaciteit. Om deze te kunnen bepalen is ook het Voltage ,de batterijspanning, van belang. U kunt dit het beste vergelijken met de hoeveelheid water die uit een tuinslang komt. Volt is spanning en staat voor de druk van het water, hoe meer druk des te meer water er door de tuinslang stroomt. Ampère is de stroom oftewel de hoeveelheid water dat door de slang stroomt.

Om een goed vergelijk te kunnen maken kan de batterijcapaciteit het best worden uitgedrukt in Wh. Hoe hoger het aantal Wattuur, hoe meer kilometer u op een volle accu kunt afleggen. Wattuur wordt ook aangehouden in onafhankelijke testen zoals door de Consumentenbond, zie E-Bike test Telegraaf 2010.

De capaciteit in Wattuur kunt berekenen door het aantal Ampere-uur (Ah) te vermenigvuldigen met het Voltage van de accu. Onze eBike-Kit ombouwset heeft een 10Ah accu bij een spanning van 36V, de capaciteit bedraagt dan ook 324Wh (0,324 kWh). Ter vergelijk; de Sparta ION wordt geleverd met een 10 Ah accu van 24V. De capaciteit van de Sparta ION accu komt dan ook neer op 240 Wattuur onze ombouwset heeft dan ook 60% meer accu-capaciteit dan een Sparta ION. Dit voordeel betekent dat u met een ombouwset een grotere actieradius kunt afleggen dan een van de duurste en beste elektrische fietsen!

Wat zijn de voor- & nadelen van een SLA, Li-Ion en LiFePO4 accu?

In totaal zijn er vier verschillende accu soorten die geschikt zijn om toe te passen in een elektrische fiets. De SLA accu is een van de oudste accu-soorten en wordt alom toegepast als auto accu. SLA accu's zijn relatief goedkoop en hebben geen last van geheugeneffect. Daarentegen zijn ze groot en zwaar in gewicht, verouderen snel als ze een tijdje niet gebruikt worden en presteren ze slechter bij lagere temperaturen. Een SLA accu wordt ookwel een gel-accu genoemd.

NiMH is vooral bekend als de oplaadbare penlite (AA) batterij. NiMH batterijen zijn milieuvriendelijk doordat ze geen giftige stoffen bevatten en is lichter in gewicht dan een SLA accu van vergelijkbare afmetingen. Een NiMH accu is krachtig wanneer deze vol is, maar wordt steeds zwakker naarmate de accu leeg raakt.

Li-Ion is een van nieuwste accu generaties en is vooral bekend als Laptop accu. Vergeleken met de vorige twee batterijen, heeft de Li-Ion accu een langere levensduur, is deze lichter van gewicht en heeft hij een constante capaciteit. Ze zijn krachtig als ze vol zijn, maar ook totdat ze bijna leeg zijn. Het is een bewezen accu technologie die wordt toegepast in de duurste elektrische auto's en de beste elektrische fietsen van ondermeer Gazelle, Koga Miyata en Flyer.

LiFePO4 is de nieuwste generatie accu's. LiFePO4 accu's zijn bijzonder milieuvriendelijk en bevatten de beste eigenschappen op gebied van levensduur, oplaadtijd en gewicht. LiFePO4 accu's zijn nog relatief duur en doordat de technologie nog in de kinderschoenen staat is deze op moment nog niet klaar om massaal in een elektrische fiets toegepast te worden.

De ombouwset van ons is dan ook voorzien van Li-Ion accu. Deze is bovendien uitgerust met een batterij management systeem (BMS). Het BMS zorgt ervoor dat het laden en ontladen veilig verloopt en balanceert de cellen. Hierdoor heeft u langer plezier van uw accu en kunt u naar verloop van tijd nog flinke afstanden op de accu blijven afleggen.

Bel of mail gerust of kom even langs voor meer uitleg.

2-Wielers Hensels  Munstergeleen - Maasmechelen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Overstraat 16
  • 6151 CN, Munstergeleen
  • info@hensels.info
  • (046) 411 06 70
  • KvK: 63169835
  • BTW: NL001833235B76
  • IBAN: NL61SNSB0787771562

Openingstijden

Maandag:  Geloten
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag:  9.00u - 18.00u
Donderdag:  9.00u - 18.00u
Vrijdag:  9.00u - 18.00u
Zaterdag:  9.00u - 16.00u
Zondag:  Gesloten
 
Tussen 12.00u en 13.00u zijn wij gesloten behalve op zaterdag
In de maanden november t/m februari zijn we op maandag en dinsdag geslotenOnze merken

Gazelle
Norta
RAT
RIH
Union
Votani